Sofie Hofvendahl

Boka en kurs nu

Jag har undervisat på Dansfabriken från och till sedan 2002, hittade hit som tonåring och det var som att komma hem. 🙂 Min dansresa har tagit mig runt om i Sverige och världen, jag hade förmånen att bl a pendla till USA under ett par år innan jag landade som verksamhetschef i föreningen 2012. Nu bor jag i Köpenhamn och pendlar till Ängelholm, där jag har en liten stuga i Vejby.

Jag brinner för att utveckla föreningsidrotten för barn & unga genom fokus på gott ledarskap. Dans som både idrotts- & konstform passar mig och det har blivit som ett andra språk. Min stora passion är koreografi och jag tänker ofta i bilder så fort jag hör musik. Jag älskar berättande och människor, det var så NICOSOFIE grundandes med sitt första dance camp sommaren 2010 när Nicole Månsson och jag gick ihop för att fördjupa oss ännu lite mer i danskonstens och pedagogikens oändliga värld. 2016 tog jag & Nicole emot Ängelholms kulturpris för vårt arbete med dans för barn & ungdomar, något vi är så glada över! Dansfabriken är en fantastisk mötesplats, jag är otroligt stolt och tacksam över att få ingå i det här sammanhanget! Jag undervisar i Jazz, Lyrical Jazz & Commercial med utgångspunkt i NICOSOFIE’s manifest, som även kom att bli Dansfabrikens. (Läs mer om det under policys:)

Kul att
veta!

Innan Dansfabriken blev mitt heltidsjobb arbetade jag bl a som danslärare på två gymnasieskolor i Helsingborg och project manager assistant i ett miljardprojekt. För mig har det alltid varit viktigt att få utlopp för såväl min kreativa som min organisatoriska sida.

Jag har vandrat Camino de Santiago ensam genom norra Spanien, eller ensam är man ju inte eftersom där är många pilgrimer på vägen! En resa på ca 80 mil som jag rekommenderar varmt, oavsett ålder & skede i livet. Utöver det är jag beroende av saltlakrits, popcorn... Och Foo Fighters. Och dans, så klart. :)