Rishika Jansson

Boka en kurs nu

Mitt namn är Rishika och jag är född år 1999. Jag har studerat hälso- och träningscoach programmet på Apelrydsskolan.

Jag har så länge jag kan minnas älskat vatten och bad och har sedan 2014 tävlingssimmat. Min favoritgren inom simningen är 50 m ryggsim där jag även har svenskt rekord. Jag lärde känna familjen Dansfabriken genom ett samarbete med Alla kan gympa i Helsingborg. Jag fatta snabbt tycke för föreningen och har lärt känna människor som blivit vänner för livet!

Hösten 2018 ingick jag i en projektgrupp vars syfte var att starta en helt nya kurser med dans för personer med funktionsnedsättning. Våren 2019 nådde vi vårt mål och startade två kurser för personer med speciella behov (funktionsvariationer).

Jag brinner för människors lika värde. Alla ska få utöva idrott utifrån sina förutsättningar och villkor på sätt som passar just dem! Jag undervisar sedan våren 2019 i danskurser på Dansfabriken och jobbar ständigt med att tänka lösningsorienterat för att alla ska få möjligheten att få uppleva dans – för alla kan ju dansa! 😉

Kul att
veta!

Får jag lov att drömma önskar jag att bli en sjöjungfru i mitt nästa liv! Min förebild sedan barnsben är Ariel i Lilla sjöjungfrun. :)