Sofie Hofvendahl

Boka en kurs nu

Jag har undervisat på Dansfabriken från och till sedan 2002, hittade hit som tonåring och det var som att komma hem. 🙂 Min dansresa har tagit mig runt om i Sverige och världen, jag hade förmånen att bl a pendla till USA under ett par år innan jag landade som verksamhetschef i föreningen 2012. Under åren har jag undervisat i dans på bl a Nicolaiskolan i Hbg, ProCivitas gymnasieskola i Hbg och Rönnegymnasiet i Ängelholm. Just dans som både idrotts- & konstform är något helt fantastiskt: så föränderligt och rent av magiskt, som att träda in i en annan värld. Min stora passion är mötet med dansarna och skapandet. Jag älskar berättande och människor, det var så NICOSOFIE grundandes med sitt första dance camp sommaren 2010 när Nicole Månsson och jag gick ihop för att fördjupa oss ännu lite mer i danskonstens och pedagogikens oändliga värld. 2016 tog jag & Nicole emot Ängelholms kulturpris för vårt arbete med dans för barn & ungdomar i föreningen, något vi är så stolta och glada över. 🙂 Dansfabriken är en fantastisk mötesplats, det är med största ödmjukhet jag ingår i det här sammanhanget som verksamhetschef. Här arbetar jag med glädje & lust för att utveckla föreningsidrotten för barn & unga, genom fokus på gott ledarskap och att skapa mening & sammanhang.

Kul att
veta!

Innan jag började arbeta heltid på Dansfabriken jobbade jag bl a som danslärare på gymnasiet och project manager assistant i ett miljardprojekt. För mig har det alltid varit viktigt att få utlopp för såväl min kreativa som min organisatoriska sida.

Jag har vandrat Camino de Santiago ensam genom norra Spanien, eller ensam är man ju aldrig eftersom där är många pilgrimer på vägen. En resa på ca 80 mil som jag rekommenderar varmt, oavsett ålder & skede i livet. Utöver det är jag beroende av saltlakrits & popcorn för att må bra... Och min underbara dotter Selma (född -19) och kæreste Christopher. Och Foo Fighters. Och dans, så klart. :)