Ungdomsstyrelsen

Hej hallĂ„ alla fina medlemmar! 🙂

Vi Àr Ungdomsstyrelsen:

Emmy Kumberg (ordf) född -02
Matilda Andersson (vice ordf) född -01
Gabriella Nilsson (sekr) född -04
Hilma Persson (ledamot) född -04
Josephine JivenÄ (ledamot) född -02

och vi har som mÄl att:

  • * frĂ€mja en god kontakt bland föreningens medlemmar under 26 Ă„r och dĂ€rigenom skapa en demokratisk och kamratlig anda.
  • * tillvarata ungdomars möjlighet och vilja att delta i föreningsverksamhet och demokratiska beslut.
  • * verka för en stark VI-kĂ€nsla och ett bra samarbete med föreningens styrelse, andra sektioner/kommittĂ©er, personal och alla verksamhetsinriktningar/Ă„ldersgrupper.
  • * bedriva en aktiv och utvecklande verksamhet dĂ€r alla föreningens barn & ungdomars dansintresse
    tillgodoses.
  • * utbilda och motivera de yngre medlemmarna till att överta ansvaret i styrelsen nĂ€r de Ă€ldre slutar.

Ordförande

I rollen som ordförande innebÀr det att man bl a ska kalla till möten, leda mötena samt skriva en dagordning inför möten. NÀr man leder ett möte sÄ öppnar och avslutar ordförande det samt ser till att man gÄr igenom alla punkter pÄ dagordningen. Ordförande hjÀlper till att dela ut ansvarsomrÄden i kommande projekt samt följer upp hur det gÄr, denne ser Àven till att alla fÄr komma till tals pÄ mötena. Ordförande skriver Àven under varje protokoll precis som justeringsmannen för att se sÄ att allt i protokollet stÀmmer.

Vice ordförande

En vice ordförande Àr den personen som tar över ordförandeposten om ordförande inte kan nÀrvara. Det Àr dÀrför viktigt att vice ordförande har kunskap om vad ordförandes roll och uppgifter Àr.

Sekreterare

Som sekreterare i Ungdomsstyrelsen antecknar man det som sÀgs under vÄra möten. Man skriver ett protokoll och följer en mall sÄ det blir tydligt vad som diskuteras och bestÀms pÄ mötena. Men en sekreterare Àr inte bara med och antecknar utan sÄklart Àr man med precis som alla andra och diskuterar och pratar om vad vi vill göra!

Justeringsman
Vem som Àr justeringsman bestÀms vid varje möte, den kan vara vem som helst av mötesdeltagarna utom ordf och sekr. Denna extrauppgift som tillfaller justeringsmannen Àr att efter mötet lÀsa igenom protokollet för att se att allt stÀmmer, och justerar om nÄgot till exempel skulle saknas. Justeringsmannen skriver tillslut under protokollet som ett godkÀnnande pÄ att det ser rÀtt och riktigt ut.

Ledamot

Som ledamot i Ungdomsstyrelsen deltar man pÄ möten och kommer med idéer för Dansfabrikens framtid och utveckling. Genom diskussioner och insatser som utvÀrderas tar vi arbetet framÄt för en Ànnu bÀttre fabrik för alla. Man utdelas olika ansvarsomrÄden för de projekt Ungdomsstyrelsen beslutar sig för att genomföra.

HĂ„ll utkik hĂ€r och pĂ„ föreningens Instagram: @dansfabriken för löpande info om vĂ„ra planerade aktiviteter! 🙂