Streetjazz

Boka en kurs nu

Här arbetar vi både med jazztekniken som bas och andra stilar under samlingsnamnet Street. På Dansfabriken är det kurser med mycket dansglädje, attityd och performance! 🙂 Se gärna vår presentationsfilm om Streetjazz på Dansfabriken här:

STREETJAZZ

Street är ett samlingsbegrepp för många olika stilar som har kommit till och utvecklats i de olika kulturer och geografiska områden som de härstammar ifrån. Det är danser som körs på gator, klubbar, skolgårdar osv och bygger på freestyle, improvisation och social dancing. Dansindustrin svarade med kommersiella, studiobaserade versioner av de olika stilarna. Kommersialiseringen av streetstilar tog ny fart under -90 och 2000-talet med hjälp av flera tv-produktioner, filmer, YouTube, tävlingar m.m.
Jazz är en scenisk dansstil som ofta syns i musikaler (Broadway!), revyer, musikvideos m.m. Här arbetar vi med teknik, uthållighet, smidighet & performance m.m. Höga kickar & hopp, piruetter och flödande stegkombinationer över golvet… mums! Ursprunget till jazzdansen spåras till afrikanska ritual- och festdanser, många av dansstilarna vi dansar i föreningen har sina rötter i den afrikanska kulturen! 🙂
Se anmälningsformuläret för dag, tid & kurs.
Anmälan

Anmäl
dig?

Klicka på knappen nedan för att registrera dig på en kurs.

Anmäl nu!